Retourneren & Garantie

Retourneren

Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, dan vinden wij dat allereerst natuurlijk erg jammer. Graag komen wij in contact om een passende oplossing te zoeken.

Om in aanmerking te komen voor een retournering, is het van belang dat de artikelen ongebruikt zijn en zich in de originele staat bevinden zoals u het heeft ontvangen.

Stuur ons een e-mail met het bestelnummer, je naam en de artikelen die je zou willen retourneren met de reden van retour. Je ontvangt van ons een bericht met instructies voor de retourzending. Het is ook mogelijk om het formulier voor herroeping in te vullen en op te sturen. Let op: de kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening en worden niet door ons vergoed.

Zodra de artikelen zijn verzonden en bij ons zijn binnengekomen, ontvang je een e-mail met een ontvangstbevestiging. Als de retournering is goedgekeurd, zal worden overgegaan op terugbetaling. Deze wordt doorgaans binnen een aantal werkdagen verwerkt waarna het bedrag wordt teruggestort via de oorspronkelijke betaalmethode.

In het geval van breuk of andere beschadigingen bij levering, is het van uiterst belang dat je een foto van de verpakking maakt, voordat je het pakket opent. Ook ontvangen wij graag een foto van het geopende pakket, waarbij het beschadigde artikel duidelijk te zien is.

Let op: Ons retourbeleid geldt tot 14 dagen na de aankoop. Na deze periode is het niet meer mogelijk gebruik te maken van ons retourbeleid.

Garantie

Douxe verleent voor al haar producten één of twee jaar fabrieksgarantie. De garantie is alleen van toepassing voor de eerste eigenaar van het product en indien een origineel en geldig aankoopbewijs kan worden getoond. Garantie geldt niet wanneer het product door eigen schuld of onjuist gebruik defect is gegaan. Lees de algemene voorwaarden om alle uitsluitingen met betrekking tot de garantie te lezen.

Neem bij een vermoedelijk defect eerst contact met ons op via info@douxe.nl en lever een geldig aankoopbewijs aan. Indien na onderzoek blijkt dat het product defect is, kunnen wij vragen het defecte product op te sturen. Wanneer het product onder de garantie valt, sturen wij een nieuw product op of repareren wij het defecte product.