MagSafe Wireless Charger for 3 products

Wat is MagSafe?

Draadloze stroomoverdracht en de bevestiging van accessoires worden mogelijk gemaakt via MagSafe, een industriestandaard die door Apple is ontwikkeld. Met deze functie kun je je telefoon draadloos opladen, en veel coole nieuwe accessoires zijn ook compatibel. Het complexe ontwerp van het apparaat is mogelijk met behulp van magneten, schilden, spoelen en sensoren. Daarom is de naam MagSafe ontstaan.

Het MagSafe-concept is waarschijnlijk bekend bij degenen die een Apple laptop bezitten en deze regelmatig gebruiken. Apple was zelfs verantwoordelijk voor de eerste introductie met de MacBook Pro uit 2006. Met de magnetische connector aan de zijkant van de laptop kun je je MacBook snel en naadloos continu opladen. Een ruk aan de connector maakt hem gemakkelijk los, waardoor dit een veiliger ontwerp is dan een standaard connector.

MagSafe is niet zoals laptopladers, maar de geavanceerde functies maken het beter dan laptopladers. Met de lancering van de iPhone 12 en 12 Pro kondigde Apple in oktober van 2020 de nieuwe versie van MagSafe aan. Sinds die generatie Apple-telefoons dient het MagSafe-magneetsysteem als draadloze oplader en als houder voor accessoirebevestigingen zoals magnetische kaarthouders.

Waarom is MagSafe populair?
MagSafe biedt mensen wereldwijd inderdaad eenvoudigere en betere oplaadmethoden. Met MagSafe-opklikbare hulpstukken kunt u de functionaliteit van de iPhone 12 uitbreiden en uw leven eenvoudiger en preciezer maken door magnetische autoventielen, fitnesstrackers en powerbanks toe te voegen. Het wordt dus steeds populairder onder iPhone-liefhebbers.

Hoe werkt MagSafe?
De MagSafe houdt iPhones perfect in lijn voor sneller draadloos opladen, zodat ze sneller opladen dan ooit tevoren. De interne magneten klikken veilig vast aan MagSafe-compatibele accessoires wanneer ze ermee in contact komen. Dankzij het MagSafe-systeem kunnen iPhones worden bevestigd aan nieuwe soorten accessoires, zoals portemonnees en powerbanks, die een klikbevestiging hebben.

In de nieuwe generatie MagSafe die in iPhones wordt gebruikt, zijn een nieuwe magnetometer en een NFC-lezer met één draai aan de spoel opgenomen. Deze functies helpen niet alleen magnetische velden te detecteren, maar bieden ook intrigerende toekomstige toepassingen.

De geschiedenis van MagSafe
In frituurpannen en andere Japanse kooktoestellen wordt een magnetische voedingsconnector gebruikt voor de MagSafe-technologie van Apple. In 2006 introduceerde Apple MagSafe op zijn eerste generatie MacBook Pro, die later werd uitgefaseerd ten gunste van USB-C op de 12-inch MacBook en 2016 MacBook Pro. De magnetisch bevestigde MagSafe-connector keerde terug op de 14-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen van 2021. De MagSafe-technologie van Apple wordt ook gebruikt op de iPhone 12 en 12 Pro om accessoires en draadloze stroomoverdracht mogelijk te maken.

MagSafe is ontworpen als veiliger alternatief voor traditionele stroomadapters. De magnetische verbinding tussen de adapter en de computer is ontworpen om gemakkelijk los te komen wanneer er aan de zijkant aan wordt getrokken, zodat de computer niet van een tafel of bureau kan worden getrokken. De MagSafe-connector heeft ook een LED-lampje dat van groen naar oranje gaat wanneer de verbinding niet veilig is of de batterij bijna leeg is.

In de loop der tijd is de MagSafe-connector steeds populairder geworden voor het opladen van apparaten zoals de iPhone en iPad. Verschillende andere bedrijven bieden nu MagSafe-compatibele laders en accessoires aan.

MagSafe opladen: Voordelen en nadelen
Dit artikel gaat over het nieuwe draadloos opladen, zoals de MagSafe-obsessie in de nieuwe generaties iPhones. Als zodanig beperkt het zich tot het bovengenoemde onderwerp.

Voordelen:
Bevestiging is eenvoudig
Door magneten in de achterkant van de iPhone en op de oplaadinterface zelf te plaatsen, is het probleem opgelost dat andere draadloos opgeladen smartphones geen verbinding kunnen maken met draadloze opladers. Een iPhone kan eenvoudig worden opgeladen met een MagSafe-lader die op de achterkant van de telefoon wordt geklemd.

Draadloos opladen gaat sneller
De laadsnelheid van draadloos opladen is bij eerdere implementaties traag. Wat de technologie van Apple betreft, wordt de Qi-standaard nog steeds gebruikt om apparaten op te laden. Hoewel nieuwe generaties iPhones draadloos opladen met 15W ondersteunen, doen oudere generaties dat niet. Daardoor is het nu een van de snelste technologieën op de markt.

Is MagSafe sneller dan Qi?
Volgens een test van Apple Insider bleken MagSafe draadloze laders 30 minuten sneller te zijn dan de standaard draadloze Qi-laders. Als je echt haast hebt, laadt je iPhone nog steeds het snelst op als je hem via een Lightning USB-C-kabel aansluit.

Moeiteloos onderhoud
Draadloze opladers hoeven niet vaak te worden aangesloten en losgekoppeld, waardoor slijtage van zowel de oplaadsnoeren als de oplaadpoorten wordt voorkomen. Zoals we allemaal weten staan Apple opladers en kabels bekend om hun neiging om gemakkelijk te breken. Het vermindert de slijtage van de telefoon door een draadloze oplader die magnetisch en gemakkelijk te bevestigen is.

Beschikbare accessoires
Op de achterkant van iPhones opent een magneetstrip nieuwe mogelijkheden voor accessoires. Hiertoe behoren draadloos oplaadbare powerbanks, magnetisch bevestigde standaards en houders voor iPhones, draagbare verlichting, microfoons en andere accessoires.

Nadelen
Dure accessoires
Er zijn veel accessoires die erg duur zijn. Een MagSafe Charger is verkrijgbaar voor een winkelprijs van 39,00 USD, en een MagSafe Duo Charger voor een winkelprijs van 129,00 USD. Een reeks telefoonhoesjes is verkrijgbaar van 49,00 tot 59,00 USD, een leren portemonnee kost 59,00 USD en een leren hoesje kost 129,000 USD.

Sneller opladen met USB-C
Bedraad opladen is natuurlijk efficiënter, maar draadloos opladen kan daar niet tegenop. De gebruiker moet zijn mobiele telefoon snel kunnen opladen als de tijd dringt; daarom moet hij of zij in gevallen waarin snel opladen vereist is, een oplaadkabel gebruiken.

Het is niet helemaal draadloos
Voor de meeste draadloze opladers is nog steeds stroom nodig. Draadloze powerbanks vormen een uitzondering op deze regel. Desondanks is draadloze stroomoverdracht nog steeds een gebonden proces, waarbij de stekker in een stopcontact moet worden gestoken om te kunnen werken. De bewegingsvrijheid bij draadloos opladen is nog steeds beperkt.

De toekomst van MagSafe
MagSafe is een van de nieuwe ontwikkelingen die Apple nog nuttiger wil maken, omdat het draadloos gegevens kan vervoeren, dus net als Lightning, en accessoires kan authentiseren.

Een MagSafe-compatibele iPhone wordt momenteel opgeladen wanneer deze op een MagSafe-lader wordt geplaatst. Het is nog steeds mogelijk om je iPhone op te laden via een MagSafe hoesje.

Volgens Apple zou de iPhone "een magnetische veldsensor bevatten die magnetische velden detecteert van een externe magnetische assemblage bij de behuizing". Hierdoor zou de iPhone herkennen wanneer MagSafe-accessoires zijn aangesloten.

De magneetveldsensor van de iPhone kan het gedetecteerde veld ook vergelijken met een vooraf bepaald veld." Zo kunnen MagSafe iPhone-opladers worden onderscheiden van MagSafe iPhone-hoesjes.

Wanneer de laadcomponenten van de iPhone op de hoogte waren van de verschillende temperaturen, zouden ze het laadproces dienovereenkomstig uitschakelen. De temperatuurdrempel zou bijvoorbeeld lager zijn wanneer de iPhone in een hoesje zit.

In deze octrooiaanvraag lijkt de herkenning relatief grof vergeleken met uitgebreidere. Een kale oplader of een hoesje zou kunnen worden beschouwd als dit eerste niveau van herkenning zonder expliciete identificatie van de gegevens die worden verzonden.

Bovendien suggereert Apple dat accessoires het MagSafe-systeem gebruiken om gegevens door te geven. Volgens Apple kan verder een draadloos communicatiecircuit worden opgenomen in de bodemwand van het accessoire. In het draadloze communicatiecircuit kan een magnetische veldvector worden ingebouwd, zodat de informatie kan doorgeven aan het draagbare elektronische apparaat nadat een authenticatie is uitgevoerd.